​Prosecco er det italienske svar på Champagne(beskyttet navn).  Området omkring Verona som Valdobiaddene og Conegliano samt Francoforta er nok de mest kendte.

Typisk høster man Prosecco druerne i august/september som herefter vinificeres på charmat metoden i tempererede ståltanke og efter 2. gæring fyldes på flaske og modnes inden frigivelse.  En proces på optil 12 mdr, men jo ikke som Champagne, hvor der typisk er mange forskellige vine og årgange sammenstukket samt længere lagring.  

Prosecco er friskere og nemmere at drikke - i de fleste tilfælde sælges Prosecco i BRUT og EXTRA DRY, hvor sidstnævnte har mest sukker (optil 20gr/l) som gør den yderst ideel til reception, alene og med lidt snacks, oste, til hvidt kød og fjerkræ, pasta og risotto retter og til fyldig fisk, hvor brut er mere tilrettet skaldyr og hvid fisk eks. østers.

Alkohol er typisk omkring 11,5 pct og man serverer Prosecco afkølet til ca 8-10C i høje glas, anytime, anywhere, med anyone, fest og hverdag - morgen som aften og nat. Prosecco er også navnet på druen og er inddelt i forskellige klassifikation med Superiore DOCG som den bedste.  hvorfor lade være - det er ALTID en glæde.

Prosecco er HOT og en stor fornøjelse og der findes ingen undskyldning for ikke at drikke Prosecco. Det er altid en god følelse og giver straks en bedre stemning.
​Lav selv en vinsmagning hjemme og prøv forskellige udgaver til flere retter mad.  Patentprop på og i køleskabet, så holder den nemt et par dage, hvis I da kan.

Vi har haft Prosecco fra DalDin i Vidor siden starten i 2007 og vores kunder er meget tilfredse - både erhverv som privat.  Flere kunder synes faktisk DalDin Prosecco er bedre en ægte Champagne og så til kun en 1/3 af prisen.  Dongjone Vino Spumante (prosecco), LENA rose Prosecco superiore, Prosecco Superiore DOCG fra DalDin fås også i
​1,5L magnum flasker.

Mød Rudersdal Vin med de lækre Prosecco fra DalDin på BryllupsMekka Marienlyst 12/2-2020, hvor også kokken Jan Jensen fra Allerød er med og

præsenteres en af hans små lækre retter tilpasset Dal Din Prosecco

Desuden har vi Prosecco fra Le Rughe i Conegliano samt enkelte udvalgte Champagner fra små organiske vingårde i Frankrig.

Prøv en vinsmagning med Prosecco hos Rudersdal Vin eller hjemme til middag med flere slags.

Følg Rudersdal Vin

på Facebook

​Følg Rudersdal Vin på Facebook og hold dig opdateret med kommende events, vinsmagninger og fantastiske tilbud fra vores webshop.

Der er også mulighed for at læse hvad vores kunder og gæster synes om os, vores vine og vores begivenheder.

Kontakt Rudersdal Vin ApS

Bregnerødvej 132B

3460 Birkerød

Telefon: 45 26 23 47 48

E-mail: Jesper@rudersdalvin.dk

CVR: 30713958

​Skriv til os

Ønsker du at deltage i et af vores arrangementer, eller har du brug for professionel rådgivning omkring gode vine, så udfyld kontaktformularen med din besked.

Kontrolrapport

kontrolrapport

Lær alt om italiensk vin