​Portvin er fra Portugal og laves som rødvin typisk fra 4-6 forskellige blå druetyper og gæres  sammen med skallerne, hvorefter portvins processen starter og man tilsætter så høj-alkohol brandy optil flere gange for at stoppe gæring samt hæve alkohol til omkring 20 pct. Druerne kommer gerne fra egne marker omkring Porto.  

Byen Porto er vel mest kendt for gaden med alle de gamle portvins huse med navn på taget, men er ellers helt klart et besøg værd.

Typer:

Ruby port  - de mørkerøde,  LBV ( Late Bottled Vintage ), Vintage port ( årgangs portvin ). Lagres typisk i ca 3 år - som reserva yderligere i 2 år.

Tawny  med alder - den brunlige type - 10 år, 20 år, 30 år, 40 år osv og Colheita (årgangs tawny). Portvin af meget fin kvalitet og med forskellig stil.

Den hvide portvin er også med, når tærter, småkager, lys chokolade og oste skal nydes, gerne i reserva udgaven, hvor man for få penge får noget mere smag og nuancer.

og som noget forholdsvist nyt også en Pink port, som de unge er vilde med og gerne blander med tonic eller juice.  Det har ikke noget med portvin at gøre, men er meget populært. ej lager her.

Prøv en god LBV (typisk 3-5 år fad) eller vintage port (meget høj kvalitet fra et godt høstår og af ruby typen) til den gode bøf næste gang - det virker.

Portvin er også godt i december, til jul og nytår, fester og herlige måltider, chokolader, ris alande, oste eller blot alene.

Tawny til konfekt, tærter, dessert eller blot alene.

Vi har en række er de lækre portvine fra Bulas, Oporto og som altid kan flere af dem smages i vinkælderen. Mest populær er LBV og 10 years Tawny, men også

Bulas 20 år og 30 år Tawny samt Vintage rykker.  Julekalender med 24 forskellige små portvine 5 cl får fra oktober til 599 kr.  FED kalender ide.

Desuden en helt ny og meget spændende VINTAGE 2017 fra Quinta da Romaneira - SUPER glas til prisen.  GEM den i mange år eller nyd den nu i godt selskab.

Vi skænker gerne et lille glas inden køb. ( vi bruger Coravin 2 for at spare på flaskerne )

Bestil en vinsmagning med Rudersdal Vin og Bulas portvine og få jer en GOD oplevelse.

Følg Rudersdal Vin

på Facebook

​Følg Rudersdal Vin på Facebook og hold dig opdateret med kommende events, vinsmagninger og fantastiske tilbud fra vores webshop.

Der er også mulighed for at læse hvad vores kunder og gæster synes om os, vores vine og vores begivenheder.

Kontakt Rudersdal Vin ApS

Bregnerødvej 132B

3460 Birkerød

Telefon: 45 26 23 47 48

E-mail: Jesper@rudersdalvin.dk

CVR: 30713958

​Skriv til os

Ønsker du at deltage i et af vores arrangementer, eller har du brug for professionel rådgivning omkring gode vine, så udfyld kontaktformularen med din besked.

Kontrolrapport

kontrolrapport

Lær alt om italiensk vin