​Amarone er som sådan ikke en gammel vin - er tit misforstået som en tung sag - er alt for dyr, så vi prøver lige den billige fra hylden (føj), den er for sød, for høj alkohol, osv.

Men tag ikke fejl - Amarone della Valpolicella DOCG er faktisk en fornem drik og ekstrem dyr at fremstille.  Der kræves fuld attention fra vinmageren fra høst og flere måneder ind i det næste år, før han ved om der er Amarone 4-5 år efter høsten.  Druerne kommer typisk fra enkeltmarker men fra 2-3 forskellige druetyper.  Mest af Corvina (70 pct), lidt Rondinella og/eller Molinare. En god Amarone della Valpolicella høstes med hånd og kun de perfekte klaser lægges i små kasser, som sættes på tørreloft (naturlig ventilation) i minimum 100 dage, hvor de mister måske 40-45 pct af saften - herefter presses de let og maceration starter med skallerne i godt 3 uger.  Efter endt gæring overføres vinen til egetræsfade barrique (223L) og lagres i 30-36 mdr og modnes derefter 10-12 mdr på flaske inden frigivelse til salg.  Altså en meget lang og dyr proces.

Restpresset fra denne dyre process bruges til fremstilling af Ripasso della Valpolicella (DOC) og overføres straks efter første press Amarone overi ståltankene med den unge Valpolicella vin fra efteråret. Her starter så en anden gæring (Ripasso) og ca. 2 år senere har man så en flaske til salg. Endnu en dyr og langsom process.  

Så ikke noget med 2 for 150kr nede i .... for der har man sikkert opfundet en ny metode til en vin, som kun skal sælges billigt.

Hvornår drikker man så Amarone.  Gerne 5-7 år efter høståret med mindre den dekanteres i forvejen, så tag ned til din vinhandler og lyt til hans råd og køb en god årgang og gå så hjem og hæld den på karaffel et par timer i forvejen, så ned til slagteren (Maltesen) og brug flere gode penge til et rigtig godt stykke oksekød, så er en stor oplevelse klar og slut gerne af med en god Gorgonzola eller anden bluecheese hvortil Amarone er suveræn.
​Server Amarone ved 18-20C i store glas - 1/3 fyldt. 'Rosinen i pølseenden' er hermed ikke en joke, men tværtimod en super oplevelse.

Vi nyder selv Amarone især til det gode kød, men også til de simple pasta (hjemmelavet selvfølgelig) retter med funghi og sort pepper og ALTID juleaften, hvor Amarone er perfekt, da den passer suverænt til det sprøde skind og det danske tilbehør. 

Amarone er udtryk for en stor vin, mørk rubinrød farve, behagelig intens næse af kirsebær, tørret svedske/rosin, vanilje, sødlig krydderi og god smag af moden frugt, svedsker, full bodied og i balance (frugt/syre) og med vedvarende behagelig eftersmag. Typisk 16 pct.  Findes også i Riserva udgaven med 1 års længere lagring. Husk at en vintønde (barrique) kun holder i 4-5 år og derfor kun bruges een max to gange til Amarone.  Fra 6.000 Dkr per tønde kan man regne ud, hvorfor de ( Amarone ) koster meget mere.

Så glem nu blot tilbudsavisen og find herned til din lokale vinhandler og bed om en god flaske Amarone.

Vi har valgt en anderkendt lille familieejet vingård i Valpolicella som generation efter generation har produceret Valpolicella og Soave vine, nemlig Monte Tondo - høj kvalitet og integritet år efter år.  En skøn familie som ikke bare elsker at lave god vin men også nyde dem i godt selskab.

Desuden har vi Amarone og Ripasso fra Mastia i Valpolicella  - med kortere lagring og i større egetræsfade og prismæssigt ikke så tung.

Følg Rudersdal Vin

på Facebook

​Følg Rudersdal Vin på Facebook og hold dig opdateret med kommende events, vinsmagninger og fantastiske tilbud fra vores webshop.

Der er også mulighed for at læse hvad vores kunder og gæster synes om os, vores vine og vores begivenheder.

Kontakt Rudersdal Vin ApS

Bregnerødvej 132B

3460 Birkerød

Telefon: 45 26 23 47 48

E-mail: Jesper@rudersdalvin.dk

CVR: 30713958

​Skriv til os

Ønsker du at deltage i et af vores arrangementer, eller har du brug for professionel rådgivning omkring gode vine, så udfyld kontaktformularen med din besked.

Kontrolrapport

kontrolrapport

Lær alt om italiensk vin

Rudersdal Vin ApS
Bregnerødvej 132B
3460 Birkerød