Rudersdal Vin er pr. 1/2 flyttet til Fredensborg og blevet en del af Wine Pro A/S

Forårets vine - rosé

Det er jo i foråret at rosévin skal stå sin prøve og hos os er det ingen undtagelse og derfor har vi da også flere varianter af denne meget populære drik, som tidligere i Danmark mest blev drukket om sommeren.  En stor fejl, synes vi, for rosé passer til hverdagens mad, frokost som middag, i stuen som i haven eller på stranden - er typisk let, elegant, frugtrig, tør og evt. med sødmefuld afslutning og frem for alt nem at drikke.

Hvad drikker man til Rosé

Rosévin skal nydes afkølet, til rejer, salater, god laks, lidt grønt, snacks, nødder, chips, til picnic eller blot alene. Henover sommeren bliver den mere og mere populær - specielt i varmen tåles rosévin bedre grundet den lave alkoholprocent - typisk 11-12 %

Hvordan laver man rosévin

I gamle dage troede man, at når man blandede hvidvin med rødvin fik man rosévin, men rosévin dyrkes og fremstilles på samme måde som hvidvin - dog opbevares mosten sammen med skallerne i optil 3 timer efter presningen, netop for at opnå dens lyserøde farve.
Et mode-fænomen i mange kredse men super flot i vinglasset.

Denne måneds anbefalinger

Hos rudersdalvin.dk har vi flere varianter fra forskellige regioner og med forskellig smag.  Klik ind på rosé siderne og læs mere om hvordan lige disse vin passer til maden og om det skal være med eller uden bobler.

n.ZERO 2020 Negroamaro/Susumaniello Rosato 2020 fra Menhir Salento

LENA - brut vino Spumante rose fra DalDin 

Shiraz Rose 2020 fra Great Expectations, SA

Sparkling Shiraz rose, demi-sec 2020 fra Great Expectation

Spätburgunder trocken rose (Pinot Noir) fra Philipp Lang, Freiburg

+ +

Kom ned om smag på varerne inden I køber - ja det må vi jo godt - snart - indtil da, forklarer Jesper meget gerne om forskellene.

Priserne på vores rosëvin starter pt fra 75 kr (tilbud) - kom rejemaden i forkøbet og handl NU.