Hvidvine til rejer og fisk
Fisk skal svømme, sagde min farfar altid, når sildemaden blev skyllet ned med en god dansk snaps. Han havde jo helt ret og idag siger vi gerne det samme men om en god flaske hvidvin og når der skal fisk på bordet.
Ned til fiskehandleren og køb ind, så ned til vinhandleren (gerne Rudersdal Vin ) find en god flaske som passer til den valgte fisk, hjem med flasken og ned i vinkøleren, så er I klar til en god oplevelse. Hvis vinen kommer fra køleskabet, skal den ud 15-20 minutter før, da den ellers er for kold og ikke smager at meget.
Hvidvin skal som hovedregel nydes omkring 10 C - spørg Jesper han ved det.
En ung/yngre frisk, liflig og elegant hvidvin (Arneis, Sauvignon Blanc, Riesling) med duft af bær og hvide blomster er perfekt til hvid fisk, skaldyr, sushi og asparges.
En mere fed hvidvin (Chardonnay og fadlagrede hvidvine) er perfekt til den fede fisk som laks og tun. Igen spørg Jesper (vinmanden) - han ved det.
Vi har følgende hvidvine hjemme:
Colombar White, 2020, Great Expectations, S.A.
Riesling Spätlese trocken 2019, Philipp Lang Freiburg
Sauvignon Blanc 2020, Great Expectations, S.A.
Cococciola 2019 Brado, Valle Martello, Abruzzo
Pecorino 2019 Brado, Valle Martello, Abruzzo
Roero Arneis 2019, Demarie Piemonte
Airali 2018, Viognier/Vermentino, Villa Pinciana, Toscana
Chardonnay 2019, Elgin Vintners CapeTown, S.A.
Qongiura 2019, (Riesling & Pinot Gris), Castello del Trebbio
Sabbia 2017, Arneis orange vin fra Demarie, Piemonte
Priser fra pt 75 kr
Klik ind på hvidvine eller vingårdene under hver enkelt vin og se hvordan du matcher vinene med din mad og budget.